Etiketter

fredag 6. august 2010

Hosta 'Moonstruck'

Dette er en liten hosta som ikke vokser så veldig fort. Den er blågrønn i fargen, og trives best i halvskygge. Sport av 'Dress Blues'

5 kommentarer:

 1. Kan du skrive litt om hvordan du bygger opp et bed med hosta. Avstand, jord, lys. Dekker du med bark? Og bruker du duk under barken.
  Blander du hosta med andre planter?
  Har du forslag på noen vellykkede kombinasjoner?

  SvarSlett
 2. bestemors hage, mitt inntrykk er at hosta trives de fleste steder bare jorda kan holde på fuktigheten. Jeg har en tendens til å plante de ganske tett, og det hender at jeg må flytte på noen etterhvert som de blir for store. Men det er jo veldig enkelt. Bortsett fra de helt grønne hostaene som tåler full sol, så trives de aller fleste hosta i halvskygge. Jeg har i år dekket alle hostabedene mine med bark, men jeg bruker ikke duk i bunnen. Jeg har noen ganger sprayet med roundup året før, for fjerne det verste ugresset. Jeg pleier å dekke med flere lag med aviser og legger bark oppå til slutt. Grunnen til at jeg ikke bruker duk er at jeg synes det er så upraktisk hvis jeg skal plante noe mer der. Da er det lettere med aviser synes jeg da. Men det er en smaksak! :) Jeg bruker hosta sammen med andre planter ja. Har ofte både små busker og trær der sammen med de, og andre bladplanter som pulmonaria (lungeurt) og heuchera( alunrot).
  Det er litt vanskelig å foreslå vellykkede kombinasjoner, for alt avhenger av lysforholdene og hva som vil trives akkurat der du bor mht. jord osv. Men som sagt, heuchera er en god plante å bruke sammen med hosta. De tåler både sol og skygge! Lykke til :)

  SvarSlett
 3. Amiable fill someone in on and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

  SvarSlett
 4. veldig interessant, takk

  SvarSlett