Etiketter

fredag 18. juni 2010

Hosta 'Fire and Ice'

Dette er en av mine favoritt hosta! Den er medium både i størrelse og vekst. Sport av 'Patriot'. Denne hostaen beholder hvitfargen i bladene til helt utpå høsten. Den trenger noe sol for å vokse godt.

Hosta 'Calypso'

Dette er en liten  hosta som ikke vokser veldig fort. 'White Christmas' er en av "foreldrene", og den ligner mye på den både av utseende og vekst. 'Calypso' trives best i halvskygge.

mandag 14. juni 2010

Hosta 'Blue Arrow'

Dette er en medium størrelse hosta som vokser ganske fort. Trives best i halvskygge, men  kan også vokse i sol. Men da blir bladene grønne!

Hosta 'Royal Mouse Ears'

Nok en liten "muse" hosta. Jeg synes de er så nydelige! Sport av 'Blue Mouse Ears', og liker best halvskygge.

Hosta 'Mighty Mouse'

Dette er en av de mange "muse" hostaene. Den er liten av størrelse, og vokser relativt sakte. Den er en sport av 'Blue Mouse Ears'. Trives best i halvskygge.

Hosta Sum and Substance

Dette er en av de virkelig store hostaene. Den regnes som ekstra stor, og det er ikke uten grunn. Denne kjøpte jeg for fire år siden, og da var den ikke stor i det hele tatt. Den vokser fort, og tåler både sol og skygge.

Hosta 'Medusa'

Dette er en liten hosta som vokser moderat. 'Neat Splash x gracillima hybrid. Trives best i halvskygge.

Hosta 'Night before Christmas'

Dette er en hosta som vokser fort. Størrelsen er medium. Den er en sport av 'White Christmas'. Den tåler både sol og skygge. Jeg har min i halvskygge hvor den trives veldig godt.

Hosta 'Great Expectations'


Dette er en hosta som er i størrelse midt i mellom medium og stor. Den er en sport av sieboldiana 'Elegans'. Den vokser ikke så veldig fort, så den regnes som medium i vekst.
Den trives best i halvskygge.
Hosta 'Kiwi Full Monty'

Dette er en sport av Hosta 'Striptease'. Det er en hosta som blir stor. Den vokser relativt fort, og trives best i halvskygge.

Hosta 'Remember Me'

'Remember Me' er av medium størrelse, og vokser ganske sent. Den er en sport av 'June'. Den trives best i halvskygge.