Etiketter

fredag 2. august 2013

Hosta 'Rhino Hide'

Bladene på denne skal være verdens tykkeste hosta blader! Stive og tykke er de, så det kan godt hende at den har det ;-) Nydelige hvite blomster, og den har blågrønne blader med  litt gult på. Trives best i skygge/halvskygge. Den vokser sakte, og blir middels stor.

mandag 29. juli 2013

Hosta 'Forbidden Fruit'

Dette er en hosta som jeg bare har sett på bilder før jeg kjøpte den, og da har den vært mer gul på bladene.  Den tåler både sol og skygge, og det er godt mulig at hvis denne hadde stått i sola så hadde den hatt mer gult på bladene. Min står i dyp skygge, så det er nok forklaringen på det. Den blir stor, men vokser ikke så veldig fort. Blomstene blir lys lilla.  Sport av 'Orange Marmalade'

søndag 28. juli 2013

Hosta 'Paradise Joyce'

Dette er en vakker hosta som skifter farge i løpet av sommeren. Den begynner som blågrønn, skifter til gul og ender opp som gulhvit. Den tåler både sol og skygge. Vekst og størrelse på den er medium, og den er en sport av 'Halcyon'. Den er oppkalt etter hostaforedler Marco Fransens kone Joyce :-)
Blomstene er lys lilla.

Hosta 'Gypsy Rose'

Dette er en hosta som jeg har hatt i mange år, men av en eller annen grunn ikke skrevet noe om. Det er lett å se at den er en 'Striptease' sport, for den er veldig lik den bare mindre. Den tåler godt både sol og skygge. Medium i størrelse, men vokser ganske fort. Den blir fort en stor plante faktisk!
Blomstene blir lys lilla.

Sesongen 2013...

Jeg har hatt så dårlig samvittighet for at jeg ikke har skrevet noe her på et år, men sånn blir det bare med denne bloggen. Hostasesongen i år ble veldig forsinket pga. den kalde våren. Det var ikke en hosta å se før langt ute i juni, så det ble litt kort tid til fotografering i år. Det har skjedd så mye annet i hagen, at tiden strekker ikke alltid til. Men nå har jeg tatt mange bilder, så litt nytt vil det bli i hostabloggen i år også :-)