Etiketter

tirsdag 8. mars 2011

Hosta 'Empress Wu'

Dette er en hosta som jeg har store forhåpninger til angående størrelsen. Den blir i hostabøker omtalt som "veldig stor". Jeg antar at den blir større enn f.eks. 'Sum & Substance', og det sier jo ikke så lite. Den er en hybrid av 'Big John' og den er også en stor hosta. Den tåler både skygge og sol, men min står i halvskygge da de som har "blå" blader blir flottest der.

Bilde av blomstene. Tatt 1.8.13

11 kommentarer:

 1. Blir spennende å se hvor stor den blir. Har en velvoksen 'Sum and Substance' selv, og må si at de er vulgært store :O) Du må gi oss bilder etterhvert.

  UnaCita

  SvarSlett
 2. Fin blogg du har med masse fine bilder, følger dæ videre, koselig om du følger mæ og .

  Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 3. UnaCita, ja jeg er kjempespent på hvor stor den egentlig blir. Jeg har ikke så mange hosta som blir så store. Er enig med deg at S&S er i meste laget ;) Det blir nok flere bilder i sommer, ja.

  SvarSlett
 4. Lisbeth, takk for det. Jeg var innom bloggen din i dag, og du hadde tatt så mange flotte bilder.

  SvarSlett
 5. Hei:) Kom akkurat over bloggen din! Utrolig at man kan ha en blogg om bare hostaer! Jeg har k et forhold til den helt vanlige og mest utbredte (som jeg ikke vet navnet på:S) Jeg skal lage meg et skyggebed i vår og der skal jeg ha en del hostaer. Du må jo virkelig være damen å spørre om råd da! Jeg vil ha en hosta som er hvit og grønn og vil helst ha en som har hvite blomster. Finnes en slik type? Har bare sett hostaer med lilla blomster. Jeg blir veldig glad om du vil tipse meg! Vennlig hilsen Cathrine:)

  SvarSlett
 6. Cathrine, hyggelig at du likte hostabloggen min. Jo det går an å ha en blogg om bare hosta når en har ca 360 stk. hosta ;)

  Jeg vet om en som heter 'Ann Culpa' som har grønne og hvite blader og nesten hvite blomster. Du finner bilde av den i bloggen her. En annen heter 'Diana Remembered'.Det er også en tredje som har litt hvitt i bladene og heter 'Spilt Milk' Den finner du også bilde av i denne bloggen.Så det er ikke så mange som oppfyller dine ønsker. De alle fleste hosta som har hvite blomster er de med "blå" blader. Håper at dette var til litt hjelp for deg :)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for svar, Marit! Det var veldig snilt av deg:) Men hvor får man tak i slikt da? Hagesentrene rundt her har ikke det største utvalget i hosta. Bestiller du fra utlandet, eller? Jeg så at planteriket.no hadde noen fine, men ellers er det lite jeg har funnet. Du selger vel ikke frø eller stiklinger du da? Ha en fortsatt fin kveld:)

  SvarSlett
 8. Cathrine, jeg kan godt prøve å skaffe deg en plante av en av de. Jeg selger hosta i fra slutten av mai. Finn ut hvem du vil ha av de jeg nevner :)

  SvarSlett
 9. Hei igjen:) Så snill du er:) Jeg likte spesielt godt den 'Diana Remembered', men den hadde du kanskje ikke? 'Ann Culpa' var et godt alternativ om ikke:) Cathrine

  SvarSlett
 10. Cathrine, nå har jeg bestilt den Diana Remembered fra utlandet til deg. Er du på hagegal? Hvis du er det kan du sende meg en pm (Iris)

  SvarSlett
 11. Hei Marit:) Har du det? Oi! Nei, jeg er ikke på hagegal. Det burde jeg kanskje sette meg inn i? Jeg skal se på det snart! Cathrine:)

  SvarSlett