Etiketter

lørdag 26. juni 2010

Hosta 'American Halo'

Dette er en hosta som vokser ganske sakte, men kan bli ganske stor etter noen år. Bør stå i halvskygge hvis den skal beholde den blågrønne fargen. Sport av 'Northern Halo'.
Den har blomster som er nesten hvite.

Hosta 'Blue Cadet'

Dette er en liten til medium størrelse hosta som vokser kjempefort. Den kan lett deles, og trives både i sol og skygge. En av pollensortene er Tokudama.
Den har lys lilla blomster.

Hosta 'Dancing in the Rain'

Dette er en hosta som ikke alltid er stabil. Jeg hadde to, men den ene gikk tilbake i variegasjon og ble til slutt blågrønn som sitt opphav,'Blue Umbrellas'.
Denne hostaen vokser ganske sakte, og trives best i halvskygge. Medium størrelse.
Den har lys lilla blomster.

Hosta 'Praying Hands'

Dette er en av de mer spesielle hosta jeg har. Den vokser sakte, og blir medium i størrelse. Den kan trives både i sol og skygge. Sport av Fortunei. Den har lilla blomster.

Hosta 'Regal Splendor'

Dette er en hosta som blir stor. Den bruker litt tid på å etablere seg, men etterhvert vokser den ganske fort. Trives best i halvskygge. Sport av 'Krossa Regal'. Den har lilla blomster.

Hosta 'June'

'June' er en av de vakreste hostaene jeg vet om. Den er "foreldre"til mange krysninger av hosta. Den er av medium størrelse, men vokser dessverre ikke så fort. Den er en sport av 'Halcyon', og tåler både sol og skygge. Jo mørkere den står, dess mørkere grønn blir den. Min står plassert i halvskygge. Den har lilla blomster.

Hosta 'Chinese Sunrise'

Dette er en medium størrelse hosta som vokser ganske fort. Den er lysegul med en tynn grønn stripe på våren, men skifter til limegrønn i løpet av sesongen. Den tåler både sol og skygge. Den er en sport av Lancifolia.