Etiketter

lørdag 30. juni 2012

Hosta 'Confused Angel'


Nytt bilde tatt 28.7.2013

Dette er en hosta som kan være vanskelig å få tak i.  Den er absolutt en av de jeg setter mest pris på i min hosta samling. De som har sånne blader kalles for "Streaked' hosta. Det finnes flere navnesorter av de, men ikke alle er like stabile. Noen går tilbake til grønne blader igjen.
Den blir stor, men vokser ikke så fort dessverre. Trives best i skygge/halvskygge. Den får lilla blomster. Sport av 'Blue Angel'

fredag 29. juni 2012

Hosta 'Neptune'

Nok en favoritt hosta. Denne her har nesten turkise/blågrønne blader med skikkelig bølgete kant. Den synes virkelig i bedet! Den blir med tiden stor, men vokser ikke så fort. Som alle andre blå hosta, så trives den best i halvskygge/skygge. Blomstene blir lilla.

torsdag 28. juni 2012

Hosta 'Dragon's Eye'

Dette er en hosta som har lilla stilker og blomsterknoppene er også lilla. Bladene er matt mintgrønne med bølgete kant. Den blir stor og trives både i sol og skygge. Blomstene blir lilla. 

tirsdag 26. juni 2012

Hosta 'Goodness Gracious'

Dette er en lekker hosta som har store gule blader med grønt i midten. Bladene blir  litt mere gule hvis den står i sola. Min står i full skygge. Den tåler godt både sol og skygge. Den blir medium til stor i størrelse. Sport av 'Satisfaction, og får lilla blomster.

mandag 25. juni 2012

Hosta 'War Paint'

Dette er en hosta som er veldig populær. Den ble vist på Chelsea Flower show for et par år siden, og da skulle plutselig alle ha tak i akkurat den hostaen. Den er spesiell med sin meget bølgete kant på bladene, og sitt flotte mønster. Mønsteret blir borte ut på sommeren, for da blir hele planten grønn. Så den er absolutt flottest i mai/ juni. Den blir stor, og tåler både sol og skygge. Blomstene er lilla. Den er en sport av 'Niagara Falls'

søndag 24. juni 2012

Hosta 'Kiwi Gold Rush'

Dette er en hosta som starter med fargen limegrønn, men som skifter til gul senere på sommeren. Den blir stor og vokser ganske fort. Den trives både i sol og skygge.
Blomstene er lilla.