Etiketter

mandag 25. juni 2012

Hosta 'War Paint'

Dette er en hosta som er veldig populær. Den ble vist på Chelsea Flower show for et par år siden, og da skulle plutselig alle ha tak i akkurat den hostaen. Den er spesiell med sin meget bølgete kant på bladene, og sitt flotte mønster. Mønsteret blir borte ut på sommeren, for da blir hele planten grønn. Så den er absolutt flottest i mai/ juni. Den blir stor, og tåler både sol og skygge. Blomstene er lilla. Den er en sport av 'Niagara Falls'

8 kommentarer:

 1. Da jeg begynte å følge med på hostane dine forsto jeg nok ikke din fasinasjon. Nå har mine tre stått i jorda noen år, og jeg er betatt. Så her blir det nok flere etterhvert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn kan det være noen ganger. Diller bruker gjerne noen år på å utvikle seg. Skal se du ender opp med like mange som meg ;-)

   Slett
 2. 460 forskjellige, jøye meg. Du er virkelig hostagal :)) Den du viser i dag er fantastisk flott. Drømmehosta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ennå ikke regnet inn de jeg har kjøpt i år, har ikke kommet så langt enda. Men det riktige tallet er nok nærmere 500 nå...
   Ja, jeg er hostagal, og prøver ikke å nekte en gang... ;-)

   Slett
 3. Å så nydelig hosta!
  Kjempebra at du er hostagal, jeg blir å inspirert av deg:)
  Klem Hanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å høre, Hanne. Klem fra Marit

   Slett
 4. Forstår at denne er blitt populær. Tror jeg må bruke din liste for å finne ut hva mine (få) hostaer heter. Eller så får jeg ta bilder og spørre deg. Nå begynner jeg å ane dimensjonene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er virkelig spesiell. Du må bare bruke hostabloggen eller spørre meg :-)

   Slett